HOPE - un proiect dedicat cercetării și proiectării de case mobile și sustenabile pentru persoanele sinistrate sau aflate în dificultate.
*Case Lemn Bernard este membru al grupului de lucru in cadrul Proiectului HOPE (Erasmus+)
În cadrul proiectului european HOPE conceptul de economie și dezvoltare durabilă este instituționalizat ca urmare a procesului de cercetare ce are drept scop identificarea și furnizarea în cadru formal a unor metodologii și principii de proiectare a locuințelor modulare reutilizabile. Folosirea redusă de materiale și resurse precum și reutilizarea ulterioară a acestora printr-un proces de upcycling este un aspect important al proiectului.
În următorii ani, vom identifica în cadrul acestui proiect cele mai bune opțiuni și metode pentru construirea de locuințe temporare astfel încât acestea să fie ușor de relocat și reutilizabile ulterior. Scopul nostru este să transmitem cunoștiințele rezultate din cercetarea noastră următoarelor generații de ingineri și tehnicieni pentru a-i ajuta în viitor să proiecteze și să construiască locuințe mobile sigure și sustenabile.
Nouă parteneri din cinci țări Europene s-au întâlnit în cadrul unui grup lucru pentru un viitor mai bun în cadrul economiei sustenabile. Proiectul HOPE a fost centrul eforturilor noastre de câteva luni.
La sfârșitul lunii noiembrie partenerii din cadrul proiectului HOPE s-au întâlnit la Belgrad, în Serbia aceasta fiind a doua întrunire a grupului după cea din iunie 2022 din însorita Grecie.
Facultatea de Silvicultură a Universității din Belgrad și Asociația Mikser din Belgrad au fost organizatorii întâlnirii de lucru care a avut loc pe 29 și 30 noiembrie 2022.
În prima zi a întâlnirii s-a discutat despre eforturile anterioare și sarcinile finalizate, precum și etapele și activitățile viitoare ale proiectului.
Discutiile concrete de lucru asupra proiectului au cuprins si două prezentări de studii de caz din Serbia. Prima parte a fost prezentată de Jovan Kujundžić, arhitect, fondator și CEO al LKV Center, o companie specializată în proiectarea, fabricarea și asamblarea structurilor din lemn. Apoi, Tatjana Stratimirović a prezentat casa Integra Active, prima casă prefabricată autosuficientă și responsabilă cu mediul în Serbia. În a doua zi s-au încheiat toate temele propuse pe agenda întâlnirii apoi a urmat un tur al laboratoarelor și al Arboretumului Facultății de Silvicultură.
Mulțumim tuturor partenerilor pentru o întâlnire reușită și productivă și așteptăm cu nerăbdare să ne revedem.
Parteneri in cadrul proiectului Hope Erasmus+
Comments