FAQ. Aici afli totul despre casele din lemn masiv
Am selectat o lista cu întrebările care ne-au fost adresate de-a lungul timpului de către cei interesați de casele produse de noi, pentru a facilita procesul de documentare prealabil deciziei de a construi o casă din lemn masiv. Știm că sursele de informare corecte pe aceasta temă sunt destul de limitate și de aceea dorim să contribuim la informarea pe aceasta temă oferind răspunsuri documentate din activitatea noastră de profesioniști ai domeniului.
*Lista va fi actualizata permanent.

1. Ce diferență este intre casele din lemn masiv și alte case din lemn?
Casele din lemn masiv sunt confundate frecvent cu casele pe structură de lemn (denumite în majoritatea cazurilor tot case “din lemn”). Casele din lemn masiv au pereții integral și exclusiv construiți din lemn (bușteni întregi sau prisme rectangulare obținute din bușteni întregi) Casele pe structură de lemn se construiesc pe un cadru din cherestea de diferite dimensiuni, acest cadru fiind ulterior umplut cu materiale izolatoare, vată minerală și acoperit pe fețele interioare și exterioare de lambriuri, plăci OSB și adăugând finisaje ca tencuieli, vopsele lavabile, etc.
2. Sunt casele din lemn masiv o variantă economică de construcție?
În urma interacțiunii noastre cu cei care ne contactează pentru construcția unei case am observat că există preponderent ideea că o casă din lemn este mai ieftină decât o casă din zidărie tradițională. Prețul caselor din lemn masiv nu este mai redus, ci este comparabil sau uneori mai mare decât cel al caselor din zidărie clasică, și ca și în cazul acestora depinde de foarte multe criterii constructive.
3. Care este prețul pe metru pătrat al unei case din lemn masiv?
Casele din lemn masiv sunt diferite, în funcție de varianta constructivă (bușteni artizanali sau grinzi masive iar acestea din urma diferă în funcție de grosimea peretelui, opțiunea clientului). Dat fiind faptul că în prețul de producție se regăsește cantitatea de lemn folosită și manopera necesară și că acestea diferă în funcție de proiect, nu se poate comunica un preț general pe m2 construit. Asadar, în cazul în care există un proiect de construcție /arhitectură complet, care ne oferă informații detaliate din care putem calcula consumul de lemn și manopera, putem comunica un preț exact al construcției.
4. Care sunt elementele principale care pot influenta prețul calculat al construcției din lemn masiv și care țin de proiectul pe care dorim să îl realizam?
Elementele care influențează nivelul pretului sunt: - Înălțimea pereților și gradul de compartimentare al spațiului interior - Grosimea pereților - în cazul caselor din grinzi (9, 11, 15, 18 cm) - Suprafață totală a ușilor și ferestrelor (a golurilor de tâmplărie) - Tipul șarpantei /acoperișului – panta, numărul de ape și complexitatea acesteia (cu lucarne sau fără, etc.), existența teraselor și balcoanelor acoperite de șarpantă, etc. - Terasele, balcoanele, scările
5. Care sunt informațiile pe care trebuie să le pun la dispoziția echipei Case Lemn Bernard în vederea obținerii unei cotații de prêt pentru un proiect personalizat?
De preferat este să aveți deja un proiect de arhitectură sau construcție pe baza căruia se poate calcula exact prețul. Dacă nu aveți un proiect de arhitectură, este necesară o schiță cu (cel puțin) informațiile următoare: - Numărul și suprafața încăperilor - Înălțimea pereților / înălțimea pe nivel - Dimensiunile golurilor pentru ferestre și uși - Tipul șarpantei (numărul de ape, lucarne daca este cazul) În cazul în care sunteți abia în faza de documentare și nu v-ați decis daca doriți în final o casă din lemn masiv, pentru a întocmi un proiect cu ajutorul unui arhiect, vă puteți orienta după preturile afișate pe website-ul nostru pentru câteva modele standard. Aici veți găsi câteva proiecte orientative (cu un nivel, cu două nivele, cu suprafețe diferite cuprinse între 35 și 200 de mp, case potrivite pentru zona montană sau pentru zona de câmpie și litoral, etc.) care vă vor ajuta să vă faceți o estimare de buget.
6. În cazul colaborării cu societatea Case Lemn Bernard ce lucrări rămân în grija beneficiarului/nu sunt furnizate de societate?
Societatea noastră este specializată pe procesarea și prelucrarea lemnului pentru case și montajul acestora. Următoarele lucrări trebuie contractate cu furnizori terți: - Construcția fundației - Instalațiile sanitare și de încălzire - Achiziționarea învelitorii pentru acoperiș - Achiziționare și montaj pardoseli
7. Care este timpul estimat de producție pentru o casă din lemn masiv?
Timpul de producție variază intre 60 de zile și 200 de zile calendaristice. Casele din bușteni au cel mai lung termen de execuție din cauza caracterului artizanal al producției.
8. Care este timpul necesar montajului unei case din lemn masiv?
În funcție de complexitatea proiectului, montajul durează intre 4 și 20 de zile lucrătoare.